Маунт Ринг - Банско

Маунт Ринг - Банско

Панорама, Разлог

Панорама, Разлог


И чужди ниви ще се \ 12.3.2024
И чужди ниви ще се "разместват" без съгласие от собствениците
Поправките се правят по споразумението с протестиращите преди месец зърнопроизводители. Чужди ниви ще могат да се разместват на територията на дадено землище и дори да се обработват без разрешение от собствениците...

Подготвят се промени в Закона за културното наследство 21.8.2023
Подготвят се промени в Закона за културното наследство
Зам.-министърът на културата Чавдар Георгиев се срещна с представители на КАБ Министерството на културата (МК) подготвя промени в Закона за културното наследство (ЗКН), които ще бъдат публично представени до края на...

Голям проблем в Италия! Засяга много българи 21.8.2023
Голям проблем в Италия! Засяга много българи
Драматична ситуация с работната ръка в Италия. Конферерацията на самонаетите занаятчии в Италия "Конфартиджанато“ (Confederazione generale dell’artigianato italiano - Confartigianato) съобщи, че почти половината от...


Времето/БНБ фиксинг 13.04.24

20° София 21° Пловдив
20° Бургас 17° Стара Загора
21° Варна 20° Русе
CHF 1.59816 GBP 2.31651 USD 1.4962
МаксКонсулт.бг е член на
www.fiabci.com www.nsni.bg www.bcci.bg/bulgarian/

Маунт Ринг - Банско

Инвеститор: ЕМ-Турс ЕООД
Изпълнител: ЕМ-Строй ЕООД
Проектант: арх. Ал. Сандев, АЛВИ ООД
Супервизия: Макс Консулт.БГ
За контакт: +359 2 971 8800   Запитване

Skype Me™! Маунт Ринг - Банско
 

Етап: завършен
“Макс Консулт.БГ” консултира умело своя постоянен клиент “Ем - турс” ЕООД с цел постигане на желаните резултати за реализиране на намеренията на инвеститора. При вече оформената идея на “Макс Консулт.БГ” за застрояване и визия на комплекса, консултантът води успешно преговорите с група собственици на имотите, обединявайки интересите им за постигане на по-високи резултати. Дава необходимите разяснения и включва в инвестиционния проект и други страни с оглед осигуряване и задоволяване на всички желания, съдейства за оформяне и подписване на съответните документи и договори по процеса.

Консултантска къща “Макс Консулт.БГ” съдейства изцяло на инвеститора при провеждането процедурата на проектната документация за имотите, промяна на статута на земеделските имоти с ПУП “за застрояване на комплекс от жилищни сгради”, при обединяването им и препроцедиране при реда на чл. 150 от ЗУТ за “Комплексен инвестиционен проект”, възлагане на същия за изработка от Архитектурно бюро “Алви” ООД с гл. проектант арх. Александър Сандев от Благоевград, процедиране и одобряване на проекта, и издаване на разрешение за строеж, сключване на следващите се договори и нотариални сделки за реализиране на съответните правоотношения. Осигуряване на документацията и връзките с експлоатационните дружества, предварителни договори за присъединяване, проекти за външните връзки, проект за реконструкция на съществуващ водопровод и разрешение за строеж на същия и възлагане на надзор на проектната документация за изготвяне на доклад за съответствие със съществените изисквания на надзорна фирма – всичко това е във възможностите на “Макс Консулт.БГ”.

Бързина и коректност, надежност на начинанието, никакви съмнения при реализацията на проекта и уреждане на всички детайли и подробности – това е задължението на консултанта.

В реда на съвместна дейност “Макс Консулт.БГ”, “Ем - турс” ЕООД, “Ем - строй” ЕООД и собствениците започва изграждането на комплекса.

Цялостната идея за реализирането на строителството и инвестиционния проект White Peaks се оформя изцяло ръковоството и контрола на “Макс Консулт.БГ”.

Супервизията на “Макс Консулт.БГ” определя техническото задание към проектантите - намерението е за изграждане на комплекс от съседни сгради с цел по-добра функционалност на обектите, по-ниски разходи за изграждане на инфраструктурата, лесно менажиране и обслужване на сградите от единен персонал. По този начин предлаганите екстри могат да се ползват от всички собственици и наематели на апартаментите.

Проектът е разработен въз основа на скица-виза за проектиране.

Имотът се намира извън регулационните граници на гр. Банско и тангира с регулационната линия на бъдещия околовръстен път – ул. Явор с пресечната точка на ул. Хан Аспарух. Източно има пряка видимост към архитектурно-историческото наследство и символа на гр. Банско – кулата с часовника на църквата на града, южно с прекрасна гледка към връх Тодорка и връх Вихрен на Пирин планина, западно към Ian Woosnam’s exclusive 18-hole golf course at the Pirin Golf and Country Club /разложкото голф игрище/, северно към Рила планина.

За имотите има разработен и одобрен ПУП-ПЗ и е променено предназначението на земеделската земя. Новообразуваният имот попада в определената от Общинския съвет на гр. Банско Зона “Ок”.

Застрояването представлява комплекс от жилищни сгради със закрит плувен басейн, СПА-център със сауна, джакузи, масажи, съблекални, душове и тоалетни, ски гардероб, лоби – бар, рецепция, основен ресторант, външно барбекю и механа, подземен и наземен паркинг, складове, и малка сграда за охрана и пропуск.

Търсено е спокойно и затворено за външни хора място за обитаване, като се гарантира сигурността и приятния престой в комплекса, възможността за използването на предлаганите от мениджмънта фасилитис /екстри/, настаняване и обслужване.

Комплексът се състои от пет жилищни сгради – блокове - секции “А”, “Б”, “В”, “Г” и “Д” от апартаментен тип с висок хотелски стандарт. Сградите са с различна височина и отделен закрит плувен басейн, като при ситуирането им е търсено благоприятно изложение и ориентация спрямо планината и те са разположени в периферията на терена, при което е организиран вътрешен двор с басейн и барбекю.

Подходът към подземния паркинг е от главния път до блок “Б”.

Функционално решение – под сгради “А” и “Б” са предвидени подземен паркинг и складови помещения. В партерните етажи на всички сгради апартаментите са с по-големи тераси, повечето от които са покрити със скатни покриви, като за блокове - секции “В” и “Г” са определени индивидуални дворове.

Предвидена е отделна малка сграда за пропуск и охрана на комплекса, като в партера на блок “В”, който се явява централен за комплекса, с вход от главния обиколен път на гр. Банско, са предвидени рецепция, малък лоби-бар, вход за СПА-центъра и плувния басейн и основния ресторант. Партерът е решен на две нива поради съществуващата денивелация на терена.

Блок “Г” представлява три еднофамилни двуетажни сгради – мезонетен тип с индивидуални дворове и с входове от вътрешния двор.

Блок “Д” е с вход от съществуващ път, около който са предвидени паркоместа.
Конструкцията е монолитна, скелетна с външни стени 25 см тухли и топлоизолация, и е оразмерена по действащия правилник за земетръс. Покривът е от керемиди.

Фасадно решение – в естетическото изграждане на интериора и екстериора са използвани традиционните материали – бяла силикатна мазилка с едра зърненост, дъсчена обшивка, каменна облицовка от цепени и рязани камъни в предимно сив цвят, залепени на суха фуга и с предвидени дървени подравняващи сантрачи на места, показани на фасадите. Парапетите са дървени по детайл, дограмата е дървена със стъклопакет в тъмен естествен цвят. Предвидено е озеленяване в двора, оградата е ажурна. Комплексът ще има видеонаблюдение, кабелна и сателитна телевизия, телефонизация и безжичен интернет.

Супервизията на “Макс Консулт . БГ” определя характерно и неповторимо възприятие, своеобразна трактовка на типичната банска архитектура в съвременен вариант, следвайки традицията в изграждането на дома.
Комплексът е на етап довършителни работи и ще бъде въведен в експлоатация от “Макс Консулт.БГ”, 2007г.