Белведере Холидей Клуб - Банско

Белведере Холидей Клуб - Банско

Кошерината - гр. Банско

Кошерината - гр. Банско


Лоша новина: Маските се връщат. Кога 27.6.2022
Лоша новина: Маските се връщат. Кога
Става дума за съвсем различен вариант на „Омикрон“, в момента върлуват вариантите BA4 и BA5. Този вариант протича леко, но заразява. Всички мерки, които предприемаме, гледаме да са против заболяване. Това заяви...

Хора спаха пред БНБ заради монета 27.6.2022
Хора спаха пред БНБ заради монета
Опашки се извиха пред БНБ още от вчера. Някои дори спаха на стълбите пред Централната банка. Причината е, че днес пускат златната монета от 2 лева с лика на Паисий Хилендарски. Тя е магнит както за колекционери, така и...

A1 е телекомуникационна компания на годината 23.6.2022
A1 е телекомуникационна компания на годината
Отличието е доказателство за последователните усилия на телекома в множество направления. За поредна година A1 България заслужи отличието „Компания на годината“ в категория „Телекомуникации“. Журито на конкурса оцени...


Времето/БНБ фиксинг 02.07.22

20° София 21° Пловдив
20° Бургас 17° Стара Загора
21° Варна 20° Русе
CHF 1.59816 GBP 2.31651 USD 1.4962
МаксКонсулт.бг е член на
www.fiabci.com www.nsni.bg www.bcci.bg/bulgarian/

Маунт Ринг - Банско

Инвеститор: ЕМ-Турс ЕООД
Изпълнител: ЕМ-Строй ЕООД
Проектант: арх. Ал. Сандев, АЛВИ ООД
Супервизия: Макс Консулт.БГ
За контакт: +359 2 971 8800   Запитване

Skype Me™! Маунт Ринг - Банско
 

Етап: завършен
“Макс Консулт.БГ” консултира умело своя постоянен клиент “Ем - турс” ЕООД с цел постигане на желаните резултати за реализиране на намеренията на инвеститора. При вече оформената идея на “Макс Консулт.БГ” за застрояване и визия на комплекса, консултантът води успешно преговорите с група собственици на имотите, обединявайки интересите им за постигане на по-високи резултати. Дава необходимите разяснения и включва в инвестиционния проект и други страни с оглед осигуряване и задоволяване на всички желания, съдейства за оформяне и подписване на съответните документи и договори по процеса.

Консултантска къща “Макс Консулт.БГ” съдейства изцяло на инвеститора при провеждането процедурата на проектната документация за имотите, промяна на статута на земеделските имоти с ПУП “за застрояване на комплекс от жилищни сгради”, при обединяването им и препроцедиране при реда на чл. 150 от ЗУТ за “Комплексен инвестиционен проект”, възлагане на същия за изработка от Архитектурно бюро “Алви” ООД с гл. проектант арх. Александър Сандев от Благоевград, процедиране и одобряване на проекта, и издаване на разрешение за строеж, сключване на следващите се договори и нотариални сделки за реализиране на съответните правоотношения. Осигуряване на документацията и връзките с експлоатационните дружества, предварителни договори за присъединяване, проекти за външните връзки, проект за реконструкция на съществуващ водопровод и разрешение за строеж на същия и възлагане на надзор на проектната документация за изготвяне на доклад за съответствие със съществените изисквания на надзорна фирма – всичко това е във възможностите на “Макс Консулт.БГ”.

Бързина и коректност, надежност на начинанието, никакви съмнения при реализацията на проекта и уреждане на всички детайли и подробности – това е задължението на консултанта.

В реда на съвместна дейност “Макс Консулт.БГ”, “Ем - турс” ЕООД, “Ем - строй” ЕООД и собствениците започва изграждането на комплекса.

Цялостната идея за реализирането на строителството и инвестиционния проект White Peaks се оформя изцяло ръковоството и контрола на “Макс Консулт.БГ”.

Супервизията на “Макс Консулт.БГ” определя техническото задание към проектантите - намерението е за изграждане на комплекс от съседни сгради с цел по-добра функционалност на обектите, по-ниски разходи за изграждане на инфраструктурата, лесно менажиране и обслужване на сградите от единен персонал. По този начин предлаганите екстри могат да се ползват от всички собственици и наематели на апартаментите.

Проектът е разработен въз основа на скица-виза за проектиране.

Имотът се намира извън регулационните граници на гр. Банско и тангира с регулационната линия на бъдещия околовръстен път – ул. Явор с пресечната точка на ул. Хан Аспарух. Източно има пряка видимост към архитектурно-историческото наследство и символа на гр. Банско – кулата с часовника на църквата на града, южно с прекрасна гледка към връх Тодорка и връх Вихрен на Пирин планина, западно към Ian Woosnam’s exclusive 18-hole golf course at the Pirin Golf and Country Club /разложкото голф игрище/, северно към Рила планина.

За имотите има разработен и одобрен ПУП-ПЗ и е променено предназначението на земеделската земя. Новообразуваният имот попада в определената от Общинския съвет на гр. Банско Зона “Ок”.

Застрояването представлява комплекс от жилищни сгради със закрит плувен басейн, СПА-център със сауна, джакузи, масажи, съблекални, душове и тоалетни, ски гардероб, лоби – бар, рецепция, основен ресторант, външно барбекю и механа, подземен и наземен паркинг, складове, и малка сграда за охрана и пропуск.

Търсено е спокойно и затворено за външни хора място за обитаване, като се гарантира сигурността и приятния престой в комплекса, възможността за използването на предлаганите от мениджмънта фасилитис /екстри/, настаняване и обслужване.

Комплексът се състои от пет жилищни сгради – блокове - секции “А”, “Б”, “В”, “Г” и “Д” от апартаментен тип с висок хотелски стандарт. Сградите са с различна височина и отделен закрит плувен басейн, като при ситуирането им е търсено благоприятно изложение и ориентация спрямо планината и те са разположени в периферията на терена, при което е организиран вътрешен двор с басейн и барбекю.

Подходът към подземния паркинг е от главния път до блок “Б”.

Функционално решение – под сгради “А” и “Б” са предвидени подземен паркинг и складови помещения. В партерните етажи на всички сгради апартаментите са с по-големи тераси, повечето от които са покрити със скатни покриви, като за блокове - секции “В” и “Г” са определени индивидуални дворове.

Предвидена е отделна малка сграда за пропуск и охрана на комплекса, като в партера на блок “В”, който се явява централен за комплекса, с вход от главния обиколен път на гр. Банско, са предвидени рецепция, малък лоби-бар, вход за СПА-центъра и плувния басейн и основния ресторант. Партерът е решен на две нива поради съществуващата денивелация на терена.

Блок “Г” представлява три еднофамилни двуетажни сгради – мезонетен тип с индивидуални дворове и с входове от вътрешния двор.

Блок “Д” е с вход от съществуващ път, около който са предвидени паркоместа.
Конструкцията е монолитна, скелетна с външни стени 25 см тухли и топлоизолация, и е оразмерена по действащия правилник за земетръс. Покривът е от керемиди.

Фасадно решение – в естетическото изграждане на интериора и екстериора са използвани традиционните материали – бяла силикатна мазилка с едра зърненост, дъсчена обшивка, каменна облицовка от цепени и рязани камъни в предимно сив цвят, залепени на суха фуга и с предвидени дървени подравняващи сантрачи на места, показани на фасадите. Парапетите са дървени по детайл, дограмата е дървена със стъклопакет в тъмен естествен цвят. Предвидено е озеленяване в двора, оградата е ажурна. Комплексът ще има видеонаблюдение, кабелна и сателитна телевизия, телефонизация и безжичен интернет.

Супервизията на “Макс Консулт . БГ” определя характерно и неповторимо възприятие, своеобразна трактовка на типичната банска архитектура в съвременен вариант, следвайки традицията в изграждането на дома.
Комплексът е на етап довършителни работи и ще бъде въведен в експлоатация от “Макс Консулт.БГ”, 2007г.